МИЦУТЕРУ УЕШИБА - БЪДЕЩИЯТ НАСЛЕДНИК НА ТРАДИЦИИТЕ В АЙКИДО НА ОФИЦИАЛНО ПОСЕЩЕНЕ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ЮНИ

Доджо-чо Мицутеру Уешиба

„Когато практикуваме айкидо, ние изпитваме взаимно уважение един към друг. Ако имаме същото отношение в нашето ежедневие както по време на тренировка, вероятно ще сме по-добри един към друг. Ако погледнем и се опитаме да разберем как се чувстват другите хора около нас, можем да подобрим взаимоотношенията между нас“.
Мицутеру Уешиба
Кой е Мицутеру Уешиба?

За него се пише малко. Въпреки своята младост (в момента е на 39 години) Мицутеру Уешиба има трудната отговорност да запази чистотата на традициите и техниките в айкидо. Той преподава в Айкикай Хомбу доджо (Аikikai hombu dojo - главната квартира на айкидо в Токио, Япония), както  и обикаля света за да ръководи семинари.
Демонстрация на Мицутеро Уешиба. 
На 20 и 21 юни 2020 г. по покана ва всички айкидо организации, членове на Аikikai hombu dojo в България, Мицутеру Уешиба ще гостува отново в България. За първи път той посети България през 2015 г.
Нека повдигнем малко завесата около него.
Мицутеру Уешиба е син на сегашния айкидо Дошу (Пазител на пътя) Моритеру Уешиба и правнук на Морихей Уешиба, Основателят на айкидо. Той е роден на 27.06.1981 г в Токио. Започва да тренира айкидо под ръководството на своя дядо Кишомару Уешиба на три годишна възраст и в последствие продължава под ръководството на своя баща. 
Дошу Моритеру Уешиба, Уака сенсей Мицутеру Уешиба и неговия син - Хиротеру
В съответствие с традицията „Иемото“ се очаква да наследи своя баща – Моритеру Уешиба като Дошу по Пътя на айкидо. От април 2012 г. той е действащ Доджо-чо на Айкикай Хомбу доджо. Мицутеру Уешиба е познат също и с титлата „Уака-сенсей (младия сенсей).
Като пряк потомък на фамилията Уешиба той няма степен дан в айкидо.
Снимки от семинара в София през 2015 г.

 










Коментари

Популярни публикации от този блог

ЗА КАКВО ПЛАЩАМЕ КОГАТО НАШИТЕ ДЕЦА ТРЕНИРАТ БОЙНИ ИЗКУСТВА?

БУШИДО – КОДЕКСЪТ НА САМУРАЯ

СЕНСЕЙ, СЕМПАЙ И СЕЙТО – ОСНОВИТЕ НА ДОБРОТО ДОДЖО

ИСТОРИЯТА НА АЙКИДО І ЧАСТ

СРЕЩАТА НА ДВАМАТА ГИГАНТИ В БОЙНИТЕ ИЗКУСТВА – МОРИХЕЙ УЕШИБА И ДЖИГОРО КАНО